Show simple item record

dc.contributor.authorIşık Alturfan, Ebru
dc.contributor.authorÜstündağ, Ünsal Veli
dc.date.accessioned2015-09-16T11:25:38Z
dc.date.available2015-09-16T11:25:38Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11424/4101
dc.description.abstractSon yıllarda invaziv olmayan yöntemler gerektirip daha kolay elde edilebilir olmasından dolayı tükürükte yapılan analizlerin sayısı artmıştır. Birçok önemli fonksiyonunun yanı sıra tükürük antioksidan içeriğine bağlı olarak oral mukozayı oksidatif hasara karşı korur. Çeşitli hastalıkların tükürüğün oksidan-antioksidan dengesinin bozulması ile ilişkili olduğu gösterilmiştir. Selenyum antioksidan olarak görev yapan glutatyon peroksidaz ve tiyoredoksin redüktaz enzimlerinin yapısında olup organizmadaki antioksidan aktiviteye katkıda bulunur. Ancak selenyumun diş çürüğü oluşumu üzerine etkileri ile ilgili olarak yapılmış çalışmaların sonuçları çelişkilidir. Bu derlemede tükürük selenyumunun önemi ve ağız sağlığı üzerine etkileri literatür ışığında ele alınmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.subjectSelenyum, tükürük, ağız sağlığıen_US
dc.titleTükürük selenyumuen_US
dc.typeArticleen_US
dc.contributor.authorIDTR117540en_US
dc.relation.journalMarmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisien_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage117en_US
dc.identifier.endpage121en_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record